خواص درمانی انار ترش و شیرین

ساخت وبلاگ


انار ، سلطان میوه های پاییزی !

میوه ها از جمله مواردی هستند که در کاهش بیماری ها و درمان بیماری های مختلف نقش دارند ؛ یکی از میوه های خوب فصل پاییز انار است که سلطان میوه های پاییزی به شمار می آید. انار با داشتن خصوصیات زیادی در درمان بسیاری از بیماری ها نقش مهمی دارد. این میوهبه سه دسته ی مختلف تقسیم می شود که هر شخصی با توجه به ذائقه ی خود یک نوع آن را انتخاب می کند. در متن زیر چکیده ای از فواید این میوه دوست داشتنی را خواهیم دید . . .

مصرف انار در درمان انواع هپاتیت ها،قندخون، کهیر،جوش های صورت و بسیاری از بیماری های مربوط به غلبه صفرا و همچنین ضد انواع سرطان های دستگاه گوارش، تصلّب شرایین و تصفیه کننده خون است.حتی خوردن انار،کودکان را زودتر به سخن می آورد.

انار دارای فوائد زیادی است که می توان به برخی از آنها اشاره کرد.انارقابض، ملین، ادرار آور، تصفیه کننده خون، تقویت کننده کبد است و برای کم خونی، تقویت کبد، لاغری، بواسیر، تورم لوزه، ناخنک، چشم، ضد خارش پوست و آلرژی، کلوئید مفید است. در بعضی از موارد بعد از مصرف جوشانده ریشه انار عوارضی نظیر تهوع، سرگیجه، اسهال و اختلالات بینائی دیده می شود.

در انار مقدار زیادی ویتامین PP ,B6، B2، B1 ،C موجود است. برای درمان خونریزی رحم (خوراکی)، تسکین درد گوش (مالیدنی)، درمان سرفه و رفع گرفتگی صدا (خوراکی)، درمان ترشحات زنانگی (خوراکی ) و برای درمان جوش های دهان مفید است.

انار را به طور کلّی بر اساس مزه، به ۳ نوع تقسیم بندی می کنند: شیرین، ترش، میخوش (ترش و شیرین). همه انواع آن غذائیت کمی دارند؛ یعنی انرژی زیادی در بدن تولید نمی کنند ولی خون تولیدی از آنها صالح است. در واقع انار جزو غذاهای دوایی یا دواهای غذایی است.

انار شیرین :طبیعت آن سرد به اعتدال و تر در درجه اوّل است. همچنین دارای قوّت قابضه (گیرندگی) است. از سایر انواع آن لطیف تر است. برخی از خواص آن بدین قرارند : مدرّ بول، نفّاخ [از این جهت باعث نعوظ در افراد گرم مزاج می شود.]، مفتّح [بازکننده انسدادها]، جالی، ملیّن طبع، منحدر کننده غذا از معده گرم مزاجان در صورت خوردن آن بعد از غذا [یعنی در افرادی که به کندی تخلیه معده مبتلا هستند، سبب تخلیه معده می شود.]، تقویت کننده کبد و تصفیه کننده روح کبدی [در واقع از بهترین پاک کننده های کبدی به شمار می رود.]، رفع کننده خارش، نیکوکننده رنگ رخسار است.

ربّ انار شیرین در افعال قوی تر از آب آن است و برای این که باعث اذیّت معده نشود، از مُصلح آن (مصطکی) باید استفاده کرد.

انار میخوش ( ملس ): در سردی و تری میل به اعتدال دارد. در افعال هم شبیهانار شیریناست. امّا در تسکین تیزی صفرا اثر بیشتری دارد ؛ یعنی برای صفراوی مزاجان که گرمی و خشکی بر بدنشان غلبه دارد، مناسب تر است.

انار ترش :در دوم سرد و خشک است. قابض، مدرّ بول، مسکّن حرارت معده و غلیان خون [ مفید برای افرادی که گرمای معده شان خیلی بالاست و غذاهای لطیف در بدن ایشان سریعاً تبدیل به دخانیّت می شود و غذاهای غلیظ و سنگین را به راحتی هضم می کنند. ] و مانع سیلان مواد به معده [ یعنی جلوگیری کننده از ریختن مواد از اعضای دیگر به معده ] است.

برای برطرف کردن قی ، خفقان حار ( طپش قلب گرم ) ، ممانعت از صعود بخار غذا به سر ( مثلاً در سردردهایی که بعد از غذاخوردن ایجاد می شود ) و رفع دخانیّت آن مفید است.

- امّا افراط در مصرف آن برای روده ها مضر است و باعث آسیب و خراش می شود. (به خصوص کسانی که دچار التهاب و زخم معده و روده هستند، باید در مصرف آن احتیاط کنند) همچنین، در افراد سرد مزاج می تواند باعث ضعف کبد و نیروی جنسی شود.

برخی از نکات و کاربردهای دارویی انار :

نوشیدن آب انارین (یعنی دو نوع انار ترش و شیرین با هم) که با پیه داخلی آن گرفته باشند (به میزان ۴۰۰-۲۰۰ میلی لیتر) به همراه ۹۰ گرم شکر: مسهل صفرا و مقوّی معده است همچنین برای تب های صفراوی، یرقان و جرب و خارش مفید است.

- نسخه ای مجرّب برای درد سینه و سرفه: چون سر انار شیرین را سوراخ کرده و به دفعات تا وقتی که گنجایش داشته باشد، روغن بادام شیرین در آن ریخته و روی آتش گذارند تا روغن را جذب کند و به حدّی برسد که دیگر نتواند جذب کند؛ مکیدن آن جهت درد سینه و سرفه از مجرّبات حکماست.

- خاصیت ضدسرطانی انار از طریق اثر روی ظرفیت آنتی اکسیدانی بدن: استرس اکسیداتیو که در اثر عدم تعادل بین تولید رادیکال های آزاد و سیستم دفاع آنتی اکسیدانی ایجاد می شود، در پاتوژنز بیماری های مختلف نقش دارد. مواجهه با عواملی همچون آلاینده های محیطی، داروها، سموم کشاورزی، مواد نگهدارنده، امواج الکترومغناطیسی و باعث افزایش تولید رادیکال های آزاد در بدن می شود. این رادیکال های آزاد در بروز بیش از ۱۰۰ نوع بیماری از جملهسرطانو دیابت نقش دارند.

از آن جایی که انار حاوی صدها نوع آنتی اکسیدان مختلف است، مصرف آن می تواند توان دفاعی بدن علیه رادیکال های آزاد و بروز بیماری های مختلف را بالا ببرد. همانطوری که در مطالعه ای که روی دختران ۱۷-۱۵ ساله شهر اراک انجام شد و مشاهده شد که مصرف آب انار به مدّت ۲ هفته و روزانه ۱۰۰ میلی لیتر، باعث افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی سرم می شود. (این اثر را به فلاونوئیدهای پلی فنولیک نسبت داده اند.)

- اثر مصرف آب انار بر فشار خون افراد مبتلا به دیابت نوع ۲: در مطالعه ای که در این زمینه انجام شد، به مدّت ۶ هفته با مقدار ۲۰۰ میلی لیتر آب انار خالص بطور روزانه، مداخله انجام شد. در گروه مصرف کننده آب انار در مقایسه با گروه شاهد، کاهش معناداری در فشارخون سیستولی و دیاستولی مشاهده شد. در نتیجه می توان در این بیماران، برای پیشگیری از پرفشاری خون توصیه کرد.

- نسخه ای برای ویار زنان باردار و اشتها به مواد غیر مغذّی (مثل گِل) : هسته انار را در ماهی تابه تفت دهید تا پودر شود (به شکل سویق) و از آن مصرف شود. همچنین، مصرف ربّ انار و به ویژه ربّ انار ترش در این مورد مفید است.

- خوردن انار با پوست میان دانه ها، معده را پاک، هوش را زیاد و نیروی جنسی را تقویت می کند.

- خوردن انار، کودکان را زودتر به سخن می آورد

- بهترین زمان خوردن انار، صبح ناشتاست. (که در روایات هم بر آن تأکید شده است و برای مصرف ۴۰ روزه آن در صبح ناشتا، اثراتی مترتّب است.) در موقع خوردن هم کمی گلپر به آن اضافه می کنند تا علاوه بر بوی مطبوع، به هضم آن کمک کند.

- ربّ انار بهترین چاشنی برای خورش بامیه، فسنجان، آش انار

- برای کاهش گرمای اضافی کبد (سوء مزاج حار کبدی): ترکیبی از آبغوره و ربّ انار طبیعی را با نسبت ۳ به ۲ با هم مخلوط و روی شعله ملایم به مدّت یک دقیقه جوشاندیده شود و پس از سرد شدن در یخچال نگاه دارید. هر شب ۲-۱ قاشق غذاخوری از آن را در یک لیوان آب سرد مخلوط کرده و بنوشید. (مؤثر در انواع هپاتیت ها، پرفشاری خون،قندخون، کهیر، جوش های صورت و بسیاری از بیماری های مربوط به غلبه صفرا. ضد انواع سرطان های دستگاه گوارش، تصلّب شرایین، دیابیطس حار و تصفیه کننده خون)

منبع :hidoctor.ir

1,174
منتشر شده در1130 روز پیش

50 خاصیت انار/ میوه ای بهشتی برای ضد افسردگی و حس شادابی

باغات انار لرستان
دفع مضرات دخانیات، تقویت معده، از بین برنده غم و اندوه و افزایش هوش آدمی از جمله 50 خواص خارق العاده انار هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، خداوند متعال در هر فصلی میوه های متناسب با آن فصل را آفرید تا آدمی بر اساس نیازهای جسمی خود از میوه ها استفاده کند. محققان طب قرآنی بر این عقیده اند که انار به عنوان یک میوه بهشتی از این جهت در فصل پاییز به بار می نشیند که فصل پاییز فصل خزان درختان و گرفتگی آسمان است و برای جلوگیری از افسردگی و نگرانی دانه های انار بسیار مفید بوده و موجب شادابی می شوند.

همچنین پزشکان و متخصصان تغذیه خواص انار را به 50 مورد تقسیم کرده اند:

1. پوست و ریشة انار ضدکرم

2.انار معتدل، مقوی، ملین، ادار آور و ضد تشنگی

3.اگر بعد از غذا انار شیرین خورده شود رنگ چهره زیبا و غذا آسان هضم می شود.

4 کسانی که لاغر هستند خوردن انار برای آنها مفید است البته نوع شیرین آن

5 انار شیرین برای کسانی که یرقان دارند مفید است، یک ساعت قبل یا بعد از غذا میل شود.

6 انار شیرین سرفه را تسکین می دهد و صدا را باز می کند (برای کسانی که آواز می خوانند)

7انار شیرین خارشهای بدن را تسکین می دهد.

8 طبع انار ترش سرد است.

9 مقوی معده و کبد است، البته انار شیرین

10کسانی که زخم معده دارند انار ترش ممنوع است. به طور کلی زیاده روی در مصرف انار ترش امکان به وجود آمدن زخم معده را دارد.

11 جهت درمان زخمهای دهان روزی چندبار آب انار ترش را در دهان نگه داشته و مزمزه نمایید.

12 جهت درمان زخم داخل بینی یا گوشت اضافی روی زخمها آب انار ترش را بجوشانید تا غلیظ شود، سپس با عسل مخلوط نمایید و بر روی آنها بمالید.

13 رب انار مقوی بدن و چاق کننده است.

14 رب انار یبوست می آورد.

15 خوردن انار غم و اندوه را از بین می برد.

16 کسانی که میل به خوردن خاک و چیزی دیگر دارند با خوردن رب انار از بین می رود.

17 خانمهای حامله اگر در دوران حاملگی رب انار بخورند ویار آنها از بین می رود.

18 برای از بین بردن ترشحات سادة زنانگی از دمکردة گل انار روزی 2 استکان استفاده شود. 5 گرم گل خشک در 200 سی سی آب جوش 20 دقیقه دم کرده، بنوشید.

19 برای کسانی که خروج مقعد دارند پوست انار خشک یا تازه را در آب بجوشانند صاف کرده و بعد از هر بار اجابت مزاج در داخل آب نیمگرم یا سرد آن بنشینند. برای کسانی که بواسیر دارند این عمل مفید است.

20 کسانی که کرم دارند حدود سه یا چهار گرم پوست انار را با یک لیوان آب گرم میل نمایند. بهتر است یبوست نداشته باشند اگر چنانچه یبوست دارند یک روز قبل از خوردن پودر پوست انار مسهل یا سوپ های ملایم بخورند و 2 ساعت بعد از خوردن پودر پوست انار مقداری سوپ میل شود.

21 کسانی که کم خون هستند یا احساس خستگی زیاد می کنند از دم کرده یا جوشاندة برگ انار به عنوان چای استفاده (10 گرم در 250 سی سی آب) کنند.

22 دم کردة برگ انار میگرن را برطرف می نماید. 5 عصر و آخر شب یک لیوان میل شود. 5 گرم گل انار در یک لیوان آب جوش دم کرده.

23 برای درمان کرم کدو بین 60 تا 90 گرم پوست خشک کردة ریشه با ساقة انار را در 2 لیوان آب به مدت 2 شبانه روز خیس کرده سپس با حرارت ملایم آن را جوشانده تا آب به یک لیوان برسد، سپس صاف نموده در 2 یا 3 نوبت با کمی عسل مخلوط کرده میل شود. بعد از آن بیمار هنگام اجابت مزاج بر روی یک ظرف آب نیم گرم بنشیند تا کاملاً کرم کدو که همانا سر آن می باشد دفع گردد زیرا اگر سر آن باقی بماند مجدداً رشد می نماید. اما برای از بین بردن کرم کدو داروهای شیمیایی البته زیر نظر پزشک بهتر است.

24 در موقع خوردن جوشانده پوست انار از خوردن روغن کرچک خودداری شود. زیرا ممکن است ایجاد مسمومیت نماید.

25 جوشاندة پوست انار جهت ترشحات سفید خانم ها مفید است.

26 از ترکیب گلهای له شدة انار با روغن کنجد برای سوختگی استفاده می شود.

27 طبع انار سرد و تر است.

28 پوست آن سرد و خشک است.

29 انار شیرین طبیعت سرد، معتدل و کمی تر دارد.

30 انار تولید کنندة اخلاط صالح است. همانا دو گونه خلط وجود دارد یکی مفید و دیگر غیر مفید که انار تولید کننده نوع مفید آن است.

31 برای رفع درد سینه یا سرفه خشک سر انار را سوراخ کرده سپس روغن بادام شیرین داخل آن ریخته و روی آتش بگذارند تا روغن جذب شود آن گاه بخورند بسیار خوب است.

32 انار ترش نیروی جنسی را کاهش می دهد.

33 عصارة گل انار و گلاب برای ورم چشم مفید است. بصورت ضماد با احتیاط مصرف شود.

34 گل انار با آب بارهنگ برای زخمهای آلات تناسلی آقایان مفید است. گل انار + عرق بید + عرق بیدمشک + عرق کاسنی + بارهنگ سپس زخم را بشویید.

35 به جای گل ما می توانیم از پی سفید داخل انار استفاده کنیم. (مورد شماره 34)

36 کسانی که می خواهند نوزادی زیبا داشته باشند در دوران حاملگی در فواصل غذا و ظهر و شب انار بخورند.

37 خوردن انار مستی را رفع می کند.

38 انار جهت صفرا و تب صفراوی مفید است. قبل از غذا میل شود.

39 بهترین موقع خوردن انار صبح ناشتا با کمی گلپر است.

40 جوشاندة گل انار درمان کنندة پیوره و خون ریزی لثه می باشد.

41 پودر پوست انار برای التیام زخمهای کهنه مفید است.

42 کسانی که مزاج گرم دارند انار ترش برای آنها مفید است.

43 اگر انار با دانه خورده شود از صدا کردن شکم جلوگیری می کند.

44 امام صادق (ع) می فرمایند: بخورید انار را با پرده های وسط آن تا معده را صیقل دهد و هوش را زیاد کند.

45 حضرت علی(ع) می فرمایند: به کودکان خود انار دهید تا زودتر به سخن آیند.

46 کسانی که بیماری قند دارند از انار استفاده کنند.

47 اگر آب انار را با شکر و نشاسته و صمغ عربی و روغن بادام بجوشانیم و نیم گرم میل شود باز کنندة ادرار و تقویت کنندة دستگاه ادرار و مثانه است.

48 انار دفع کنندة مضرات دخانیات می باشد.

49اگر انار را با پوست و دانه به طور سالم بپزند و سپس کوبیدة آن را در محل خارش بگذارند خارش را برطرف می کند.

50 اشخاصی که دارای طبع سرد و تر هستند بعد از خوردن انار کمی زنجبیل با نبات بخورند

سیمای جغتای {جُغَه تای} www.joghatay1414.ir ...
ما را در سایت سیمای جغتای {جُغَه تای} www.joghatay1414.ir دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 0joghatayphotos6 بازدید : 239 تاريخ : يکشنبه 14 آبان 1396 ساعت: 19:13